01925 601 670

Home / Projects / Chapel Walks, Lymm

Maximising the View

Located on the outskirts of Lymm Village and set in the Greenbelt, Randle White Architects were commissioned by the client to remodel and extend this country cottage to maximise views of the countryside.


Inspiration for the scheme was taken from the panoramic that could be gained from the uninterrupted views across the fields that front the property.


Through the introduction of a new feature staircase, glazed balcony to the new master bedroom and apex glazed kitchen family dining space light floods into the house throughout.
 

It's all about the numbers

 

The Greenbelt location presented our client with restrictive extension constraints due to local and national planning policy guidance.


Working closely with the Local Authority Planning Department and through area and volume calculation drawings Randle White were able to maximise the scale of the extension to meet the clients brief whilst adhering to the policy requirements and gain a successful planning approval.
 

Before

After

Home is where the heart is.