01925 601 670

Home / Projects / Lymm Conservation Area

Retro Style

This two-storey extension of a 1960s bungalow is a perfect example of how contemporary architecture can succeed in a well preserved conservation area.

Our clients own an interior design business (TUW Interiors) and wanted a home to showcase their ideas in form, design and texture.

Stone Backdrop

To manage the impact of the building on this protected corner of Cheshire, the extension was set in the footprint of the property’s old outdoor swimming pool. It provides an open plan kitchen and living area and a spacious new first-floor master suite. The sunken extension leads directly onto a terrace and garden through wide bi-folding doors from the kitchen, helping to create a fluid transition between interior and exterior.

A magnificent two-storey York Stone wall divides the original house from the new extension and forms a backdrop to the extended hallway.

Concept Sketch