01925 601 670

Home / Projects / Old Rectory, Gawsworth

Cricket Anyone

This property of historical and engaging character is the former tea rooms that were last used as a pavilion for Gawsworth Cricket Club. And so the project was to convert the outbuilding in the grounds of a Grade One listed building of some architectural merit.


Planning permission included the erection of a glazed extension on the back of the building, looking out across the fields towards Jodrell Bank. The location being on the edge of the Gawsworth conservation area necessitated constructive dialogue with the local authority planner and conservation officer, as well as an arboricultural consultant - there were protected trees to be looked after while work was undertaken.

 

Internally the building provides lounge, dining space, games room, shower room, a media room and a small kitchen area, all contained within the building and the small glass extension, which provided a contemporary twist to the traditional nature of the tea rooms building.

This was a sensitive site in the grounds of a listed building in a conservation area, which warranted a detailed set of information to support the planning application explaining why the building should be allowed to be converted.

Before

After

After